Duitse zomerhits

Duitse zomerhits

Zodra de zon schijnt en de temperaturen achter in de twintig schieten, staat er bij mij non-stop zomermuziek aan. Eerder waren het vooral salsa- en bachata-nummers die mijn goedkeuring wel weg konden dragen, maar sinds dit weekend heb ik een nieuwe guilty pleasure: Duitse zomerhits. Jawohl!

In eerste instantie dacht ik niet aan onze oosterburen toen ik op zoek was naar zomerhits. Toch heeft het lot mij hier gebracht. Wellicht zijn het de foute doch lekkere Duitse mannenstemmen die mijn plotselinge muzieksmaak kunnen verklaren. Of misschien is de hitte wel naar m’n hoofd gestegen… Hoe dan ook: ik maak jullie graag deelgenoot van mijn top vijf.

Buddy – Ab in den Süden

Sommer, Sonne, Sonnenschein! Dit liedje markeert het begin van mijn nieuwe passie. Gegarandeerd succes op zomerdagen!

Peter Fox – Haus am See

Ik leerde dit liedje kennen toen ik op Spotify aan het rondneuzen was. Het is de bron van mijn nieuwe favoriete Duitse woord: ‘Orangenbaumblätter’. Spreek dat maar eens tien keer snel achter elkaar uit. Lukt je vast wel.

Bürger Lars Dietrich – Sexy Eis

Er bestaat geen enkel ander nummer met briljantere lyrics dan deze. Zing maar mee:
Sexy Eis, mit Sahne
Sexy Eis, Bananen
Sexy Eis, Vanille
Mit Früchten oder ohne
Garniert mit einer braungebrannten Moccabohne

Laserkraft 3D – Nein Mann

Dit nummer mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst! Het is dan wel niet per se een zomernummer, maar je wil er wel van gaan dansen. Buiten. Tot het allang weer licht is.

Frank Zander – Splish Splash (Badewannenparty)

Lekker Duits, lekker fout. Ich liebe es!

Heb jij nog supertoffe Duitstalige nummertjes die ik aan deze lijst moet toevoegen? Ik hoor het graag!

Deel dit

8 reacties

  1. Edith Stapel

    Met de vakantie in zicht zou ik toch denken dat je Franse zomerhits leuker zou vinden? Ook goed voor je vakantie taalontwikkeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Optionally add an image (JPEG only)