Pasta met pesto-parmahamkip

Pasta met pesto-parmahamkip

Minstens één keer per week probeer ik iets nieuws uit in de keuken. Vorige week was dat naar aanleiding van een receptje in de Makkelijke Maaltijd op 24Kitchen. Man, wat smaakt deze pasta met pesto-parmahamkip goed!

Ik hoor rond etenstijd niets liever dan de enthousiaste doch kalmerende stem van Rudolph van Veen, kok bij 24Kitchen. Of het nou zijn Bakery is of de Makkelijke Maaltijd: ik ben één en al oor! Tegenwoordig probeer ik niet alleen kwijlend naar zijn gerechten te staren, maar ze ook daadwerkelijk zelf te maken. Vorige week was het de beurt aan de pasta met pesto-parmahamkip.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150 gram ongekookte volkorenpenne
  • 2 kleine kipfilets (ongeveer 200 gram)
  • 75 gram parmaham
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • een paar zwarte olijven zonder pit
  • 2 flinke eetlepels rode pesto
  • 30 ml balsamico
  • 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verdeel de ui, knoflook, cherrytomaten en olijven over een ovenschaal. Besprenkel met balsamicoazijn en wat olijfolie. Zet de schaal vervolgens ongeveer een kwartier in de oven.
  3. Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
  4. Snijd de kipfilets over de lengte, zodat je dikke repen overhoudt. ‘Marineer’ de kipfiletrepen in de rode pesto. (Ik had behoorlijk wat rode pesto gebruikt, waardoor ik eigenlijk geen zout en peper meer nodig had, omdat het hierdoor al smaakvol en zout genoeg was.) Omwikkel de repen vervolgens met parmaham.
  5. Bak de kipfiletrepen in een beetje olijfolie om en om gaar.
  6. Giet de pasta af en meng de inhoud van de ovenschaal met de pasta. Roer er tegelijk de geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Als dit goed is gemengd, roer je hier ook de verse spinazie doorheen. Wij hadden de spinazie niet in wat kleinere stukken gesneden, maar dat is wel aan te raden, want het roeren ging nu niet zo goed ;-)
  7. Verdeel de pasta met inhoud op je bord en leg de stukken kip erbovenop. Bestrooi ten slotte nog met het restje Parmezaanse kaas en smullen maar!

Zoals gezegd: pas een beetje op met het toevoegen van peper en zout. Rudolph doet dat wel, maar ik vond het zo al zout genoeg. Het duurt ongeveer een half uurtje voordat je aan tafel kan. Als je deze pasta met pestoparmahamkip net zo lekker vond als ik, of als je er een variatie op hebt gemaakt, laat het me dan weten in de reacties!

Deel dit

6 reacties

  1. Adrianne

    Oeh, dit klinkt echt heel lekker! Gaat op m’n to-cook-list, hoewel ik er misschien nog wat extra groente aan toe zou voegen. Had je de parmaham trouwens met een prikkertje vastgezet aan de kip, of hoe heb je de kip gebakken zonder dat de ham los laat?

    1. Michelle
      Post author
      Michelle

      Ja de spinazie slinkt natuurlijk enorm, dus misschien zijn sperziebonen of haricots verts wel een lekkere toevoeging! En nee, dankzij de pesto plakte de parmaham prima aan de kip ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Optionally add an image (JPEG only)